Bahan Inti
1kg ubi kentang (potong dadu)
500g daging dicincang
1 paket rempah kari ikan adabi
3 labu bawang besar (potong dadu)
1/2 cawan air
Garam dan perasa secukup rasa
Cara2 buat inti
Masukkan air dalam periuk dan masukkan daging bersama rempah kari. Kacau hingga sebati dan biarkan mendidih. Masukkan kentang dan bawang besar. Masukkan garam dan serbuk perasa.Masak sehingga air kering. Sejukkan
Bahan2 kulit karipap
1 kg tepung gandum
2 cawan minyak masak
Cara2
Panaskan minyak masak sehingga betul2 panas. Curahkan minyak dalam bekas yang berisi tepung. Kacau rata dengan sudu sehingga sebati. Masukkan air dan uli sehingga membentuk doh. Canaikan adunan dan masukkan inti. Kelim karipap dan sedia untuk digoreng.
Price : RM4 (10 pieces)
mana frozen punye??jual tkk?
ReplyDeletejual2.. 10 biji RM4 hengget
ReplyDelete